Υπουργείο τεχνολογίας βιομηχανίας και πληροφοριών: Αναμένεται ότι η παραγωγή και οι πωλήσεις των νέων ενεργειακών οχημάτων θα διατηρήσουν μια τάση ταχείας ανάπτυξης το 2023

February 7, 2023

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στον ιστοχώρο του Υπουργείου τεχνολογίας βιομηχανίας και πληροφοριών στο 6ο, ο σχετικός προϊστάμενος του πρώτου τμήματος βιομηχανίας εξοπλισμού είπε σε απάντηση στο ερώτημα του δημοσιογράφου στη «ανακοίνωση για την οργάνωση της πειραματικής εργασίας της περιεκτικής ηλέκτρισης των οχημάτων στο δημόσιο τομέα» ότι η παραγωγή και οι πωλήσεις των νέων ενεργειακών οχημάτων αναμένονται για να διατηρήσουν μια τάση ταχείας ανάπτυξης φέτος.
Ο υπεύθυνος προσώπων εν λόγω ότι τα νέα ενεργειακά οχήματα είναι η κύρια κατεύθυνση του μετασχηματισμού και να αναβαθμίσουν της σφαιρικής αυτοκινητικής βιομηχανίας, και επίσης η στρατηγική επιλογή για την Κίνα για να επιτύχουν το στόχο της μείωσης εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και της υψηλής ποιότητας ανάπτυξης της βιομηχανίας. Κάτω από την ισχυρή ηγεσία της κεντρικής Επιτροπής κόμματος και του Συμβουλίου του Κράτους, και μέσω των ετών αδιάλειπτων προσπαθειών της βιομηχανίας, η Κίνα έχει κάνει τα μεγάλα επιτεύγματα στην ανάπτυξη των νέων ενεργειακών οχημάτων, κυριαρχημένες βασικές τεχνολογίες όπως οι μπαταρίες, μηχανές, και ηλεκτρονικοί έλεγχοι, καθιέρωσε μια πλήρης-αλυσίδα που το βιομηχανικό σύστημα που καλύπτει τα βασικά υλικά, μέρη, εξοπλισμός κατασκευής, και άλλες βιομηχανίες, διαμόρφωσε ένα υγιές βιομηχανικό οικοσύστημα, και έθεσε στερεά θεμέλια για τη μελλοντική ανάπτυξη. Με βάση την ερευνητική εργασία που εκτελείται στο πρώτο στάδιο και τις απόψεις των σχετικών κομμάτων, αναμένεται ότι η παραγωγή και οι πωλήσεις των νέων ενεργειακών οχημάτων θα διατηρήσουν ακόμα μια τάση ταχείας ανάπτυξης φέτος.
Για το επόμενο βήμα, ο υπεύθυνος προσώπων εν λόγω ότι θα εστίαζε σε πέντε πτυχές της εργασίας:
Κατ' αρχάς, βελτιστοποιήστε τον πολιτικό ανεφοδιασμό. Θα καθιερώσουμε έναν μηχανισμό συντονισμού για την ανάπτυξη της νέας ενεργειακής αυτοκινητικής βιομηχανίας και θα συντονίσουμε τη γενική εργασία της προώθησης της ανάπτυξης της βιομηχανίας. Θα ενισχύσουμε τη συστηματική έρευνα για τα σημαντικά θέματα στο νέο στάδιο και θα υποβάλουμε τα μέτρα πολιτικής και τις προτάσεις εγκαίρως. Ολοκληρώστε την αναθεώρηση των μέτρων πιστωτικής διαχείρισης το συντομότερο δυνατό και καθοδηγήστε την απελευθέρωση της πράσινης και low-carbon ανάπτυξης roadmap της βιομηχανίας.
Ο δεύτερος πρόκειται να εξασφαλίσει σταθερή λειτουργία. Θα βελτιώσουμε το μηχανισμό έγκαιρης προειδοποίησης για τους αυτοκινητικούς κινδύνους παραγωγής και θα εξασφαλίσουμε την ομαλή ροή της βιομηχανικών αλυσίδας και της αλυσίδας εφοδιασμού. Πρέπει να ενισχύσουμε τη διεθνή συνεργασία στην ανάπτυξη των πόρων, να προωθήσουμε την επιτάχυνση της εσωτερικής προόδου μεταλλείας, να πραγματοποιήσουμε ενεργά τις ανταλλαγές και τη συνεργασία μεταξύ προς τα πάνω και προς τα κάτω του ολόκληρου οχήματος, μέρη, βασικά συστατικά, να κλειδώσουμε τα υλικά και άλλο βιομηχανικό αλυσίδες, ρωγμή κάτω στον αθέμιτο συναγωνισμό όπως η κερδοσκοπία, σανίδωμα και την πώληση, και να λάβουμε τα πολλαπλάσια μέτρα για να εξασφαλίσουμε την παροχή και τη σταθερότητα τιμών των βασικών πρώτων υλών.
Τρίτον, καινοτομία υποστήριξης και σημαντικές ανακαλύψεις. Δώστε το πλήρες παιχνίδι στο ρόλο των κορυφαίων επιχειρήσεων και των εθνικών κατασκευαστικών κέντρων νεωτερισμών, προωθήστε την ολοκλήρωση και την καινοτομία των μεγάλων και μέσου μεγέθους επιχειρήσεων, επιταχύνετε την τεχνικές σημαντική ανακάλυψη και την εκβιομηχάνιση των νέων μπαταριών συστημάτων, των τσιπ προδιαγραφών οχημάτων, των λειτουργικών συστημάτων οχημάτων και άλλων τεχνολογιών, προωθήστε την ενσωματωμένη ανάπτυξη «του οδικού σύννεφου οχημάτων», και προωθήστε την ενσωματωμένη ανάπτυξη των νέας ενεργειακών οχημάτων και της ενέργειας, της μεταφοράς, της ενημέρωσης και της επικοινωνίας και άλλων τομέων.
Τέταρτο, βελτιστοποιήστε το περιβάλλον ανάπτυξης. Θα προωθήσουμε την έκδοση των κανονισμών σχετικά με τη διοίκηση της άδειας παραγωγής των οδικών μηχανοκίνητων οχημάτων και θα πραγματοποιήσουμε τον πιλότο της πρόσβασης των ευφυών συνδεδεμένων οχημάτων. Θα διαχειριστούμε αυστηρά την πρόσβαση παραγωγής και θα συγκρατήσουμε την τυφλή επένδυση και την περιττή κατασκευή. Θα εργαστούμε μαζί για να προωθήσουμε την κατασκευή της χρέωσης και της αντικατάστασης της υποδομής, και να προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα της «δυσκολίας χρέωσης» στις κατοικήσιμες περιοχές και τις εθνικές οδούς. Επιταχύνετε τη διατύπωση των διοικητικών μέτρων για την ανακύκλωση και τη χρησιμοποίηση των μπαταριών δύναμης, και βελτιώστε την κατασκευή του συστήματος ανακύκλωσης.
Ο πέμπτος, εμβαθύνει το άνοιγμα και την ανάπτυξη. Συνεχίστε να εφαρμόζετε τα ανοίγοντας μέτρα της αυτοκινητικής βιομηχανίας, αυξήστε την υποστήριξη υπηρεσιών των αυτοκινητικών επιχειρήσεων στην υπερπόντια επένδυση και η χρηματοδότηση, η καταναλωτική πίστη και η υπερπόντια ασφάλεια επένδυσης, προωθούν την κατασκευή της πλατφόρμας δημόσιων υπηρεσιών για την υπερπόντια ανάπτυξη, διαδραματίζουν το ρόλο του πολύπλευρου και διμερούς μηχανισμού συνεργασίας, και ενισχύουν την επικοινωνία και ανταλλάσσουν μεταξύ των χωρών στο εμπόριο, της επένδυσης, της τυποποιημένης διατύπωσης και άλλων τομέων