Güneş Pilleri Güneş Enerjisi Sistemiyle Nasıl Çalışır?

November 16, 2022

hakkında en son şirket haberleri Güneş Pilleri Güneş Enerjisi Sistemiyle Nasıl Çalışır?

Tüm bu süreç, çatıdaki güç üreten güneş panelleriyle başlar.DC bağlantılı bir sistemde neler olduğunun adım adım dökümünü burada bulabilirsiniz:

  1. Güneş ışığı güneş panellerine çarpar ve enerji DC elektriğe dönüştürülür.
  2. Elektrik aküye girer ve DC elektrik olarak depolanır.
  3. DC elektriği daha sonra pilden çıkar ve evin kullanabileceği AC elektriğine dönüştürülmek üzere bir invertöre girer.

İşlem, AC bağlantılı bir sistemle biraz farklıdır.

  1. Güneş ışığı güneş panellerine çarpar ve enerji DC elektriğe dönüştürülür.
  2. Elektrik, evin kullanabileceği AC elektriğine dönüştürülmek üzere eviriciye girer.
  3. Fazla elektrik daha sonra başka bir invertörden geçerek daha sonra kullanılmak üzere depolanabilecek DC elektriğine geri döner.
  4. Evin pilde depolanan enerjiyi kullanması gerekiyorsa, bu elektriğin AC elektriği haline gelmesi için inverterden tekrar akması gerekir.

Güneş Pilleri Hibrit İnvertörle Nasıl Çalışır?

Bir hibrit invertörünüz varsa, tek bir cihaz DC elektriğini AC elektriğine dönüştürebilir ve ayrıca AC elektriğini DC elektriğine dönüştürebilir.Sonuç olarak, fotovoltaik (PV) sisteminizde iki invertöre ihtiyacınız yoktur: biri güneş panellerinizden gelen elektriği dönüştürmek için (güneş invertörü) ve diğeri güneş pilinden gelen elektriği dönüştürmek için (batarya invertörü).

Akü tabanlı invertör veya hibrit şebekeye bağlı invertör olarak da bilinen hibrit invertör, akü invertörünü ve güneş invertörünü tek bir ekipmanda birleştirir.Hem güneş pilinizden gelen elektrik hem de güneş panellerinizden gelen elektrik için bir invertör görevi görerek aynı kurulumda iki ayrı invertöre sahip olma ihtiyacını ortadan kaldırır.

Hibrit invertörlerin popülaritesi artıyor çünkü pil depolamalı ve pilsiz çalışıyorlar.İlk kurulum sırasında pilsiz güneş enerjisi sisteminize bir hibrit invertör kurabilirsiniz, bu da size üretim hattına güneş enerjisi depolaması ekleme seçeneği sunar.

Solar Batarya Depolamanın Faydaları

Güneş panelleri için yedek pil eklemek, güneş enerjisi sisteminizden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlamanın harika bir yoludur.Ev güneş pili depolama sisteminin ana faydalarından bazıları şunlardır:

Fazla Elektrik Üretimini Depolar

Güneş paneli sisteminiz, özellikle evde kimsenin olmadığı güneşli günlerde, genellikle ihtiyaç duyduğunuzdan daha fazla güç üretebilir.Güneş enerjisi pil depolamanız yoksa, fazla enerji şebekeye gönderilecektir.Eğer birnet ölçüm programı, bu ekstra üretim için kredi kazanabilirsiniz, ancak bu, ürettiğiniz elektrik için genellikle 1:1'lik bir oran değildir.

Pil depolama ile ekstra elektrik, şebekeye gitmek yerine pilinizi daha sonra kullanmak üzere şarj eder.Depolanan enerjiyi daha düşük üretim zamanlarında kullanabilirsiniz, bu da elektrik için şebekeye olan bağımlılığınızı azaltır.

Elektrik Kesintilerinden Kurtulma Sağlar

Pilleriniz güneş panelleriniz tarafından üretilen fazla enerjiyi depolayabildiğinden, elektrik kesintileri sırasında ve şebekenin kesildiği diğer zamanlarda evinizin elektriği olacaktır.

Karbon Ayak İzinizi Azaltır

Güneş paneli pil depolama ile güneş paneli sisteminizin ürettiği temiz enerjiden en iyi şekilde yararlanarak çevreci olabilirsiniz.Bu enerji depolanmazsa, güneş panelleriniz ihtiyaçlarınız için yeterli üretim yapmadığında şebekeye güvenirsiniz.Bununla birlikte, şebeke elektriğinin çoğu fosil yakıtlar kullanılarak üretildiğinden, şebekeden çekerken muhtemelen kirli enerjiyle çalışıyor olacaksınız.

Güneş Battıktan Sonra Bile Elektrik Sağlar

Güneş battığında ve güneş panelleri elektrik üretmediğinde, herhangi bir pil depolama alanınız yoksa çok ihtiyaç duyulan gücü sağlamak için şebeke devreye girer.Bir güneş pili ile geceleri kendi güneş elektriğinizden daha fazlasını kullanırsınız, bu size daha fazla enerji bağımsızlığı sağlar ve elektrik faturanızı düşük tutmanıza yardımcı olur.

Yedek Güç İhtiyaçlarına Sessiz Çözüm

Güneş enerjisi pili, %100 gürültüsüz bir yedek güç depolama seçeneğidir.Bakım gerektirmeyen temiz enerjiden yararlanırsınız ve gazla çalışan bir yedek jeneratörden gelen gürültüyle uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Temel Çıkarımlar

Güneş enerjisi sisteminize güneş paneli enerji deposu eklemeyi düşünüyorsanız, bir güneş pilinin nasıl çalıştığını anlamak önemlidir.Eviniz için büyük bir şarj edilebilir pil gibi çalıştığından, güneş panellerinizin oluşturduğu fazla güneş enerjisinden faydalanabilir, bu da size güneş enerjisini ne zaman ve nasıl kullanacağınız konusunda daha fazla kontrol sağlar.

Lityum-iyon piller, en popüler güneş pili türüdür ve enerjiyi depolayan ve ardından evinizde kullanmak üzere elektrik enerjisi olarak serbest bırakan kimyasal bir reaksiyonla çalışır.İster DC bağlantılı, ister AC bağlantılı veya hibrit bir sistem seçin, şebekeye güvenmeden güneş enerjisi sisteminizin yatırım getirisini artırabilirsiniz.

Doğru sistem tasarımına sahip olmak, güneş panellerinizden ve pillerinizden en iyi şekilde yararlanmak için çok önemlidir.Palmetto'da, temiz enerji yolculuğunuzda size rehberlik edecek uzmanlığa ve deneyime sahibiz.Güneş enerjisindenKurulumvehizmetenerjiyedepolamakveizleme, güneş enerjisi uzmanlarımız temiz enerjiden yararlanmanıza yardımcı olmak için buradalar.